Zanmai Elite

Klassiska Zanmai Elite har fått en mörkare finish
och är mer populär än någonsin

Produktkategorier

Produkttaggar

Zanmai Elite – Chinese Cleaver 180×90

3,070.00 kr

Chinese Cleaver blir mer och mer populära i Sverige. Det är en grönsakskniv och skall absolut inte användas som köttyxa. Zanmai har kompletterat sin serie Elite med denna fantastiska grönsakskniv.

Denna modell 180 mm med en höjd på hela 90 mm

Zanmai Elite, Gyoto 180 mm

2,775.00 kr

Gyoto är det japanska namnet på kockkniv. En kockkniv har oftast ett blad längre än 18 cm och en hög kropp. Bladets profil svänger upp från häl till spets vilket ger kniven fina egenskaper att skära med. Det långa bladet ger dig möjlighet att tranchera kött och fisk med. När det kommer till större bitar kan du behöva ett ytterligare längre blad, se Sujihiki. Kockkniven eller Gyoto är den första kniven i varje samling av knivar då den har det bredaste användningsområdet. Tillsamman med en Petty/utility kommer man långt i all matlagning.

Denna modell 180 mm

Zanmai Elite, Gyoto 210 mm

3,165.00 kr

Gyoto är det japanska namnet på kockkniv. En kockkniv har oftast ett blad längre än 18 cm och en hög kropp. Bladets profil svänger upp från häl till spets vilket ger kniven fina egenskaper att skära med. Det långa bladet ger dig möjlighet att tranchera kött och fisk med. När det kommer till större bitar kan du behöva ett ytterligare längre blad, se Sujihiki. Kockkniven eller Gyoto är den första kniven i varje samling av knivar då den har det bredaste användningsområdet. Tillsamman med en Petty/utility kommer man långt i all matlagning.

Denna modell 210 mm

Zanmai Elite, Nakiri 165 mm

2,650.00 kr

Nakiri är en grönsaks hack med en mycket rak profil för vertikala rörelser nedåt. För växla inte denna modell med en cleaver/yxa. Det är en delikat kniv skapad för att hacka med. Den traditionella japansk kniven ”usuba” är sannolikt ursprunget till Nakiri. Det som skiljer en Nakiri från Usuban är främst slipningen. En Usuba är enkelslipad på samma sätt som alla Japnese style knivar är. Nakiri är en västerländs model ”western style” och har egg på båda sidor om bladet.

Denna modell 165 mm

Zanmai Elite, Petty 110 mm

2,215.00 kr

Petty/utility är kortare och smalare knivar än t.ex. Santoku och Gyoto. Knivarna används främst då handen utgör skärbräda, d.v.s arbeten i luften. En ultility är lite längre än Petty, men olika tillverkare namnger lite olika. Knivarna är oumbärliga när det kommer till precisionsarbeten.

Denna modell 110 mm

Zanmai Elite, Petty 90 mm

1,890.00 kr

Petty/utility är kortare och smalare knivar än t.ex. Santoku och Gyoto. Knivarna används främst då handen utgör skärbräda, d.v.s arbeten i luften. En ultility är lite längre än Petty, men olika tillverkare namnger lite olika. Knivarna är oumbärliga när det kommer till precisionsarbeten.

Denna modell 90 mm

Zanmai Elite, Santoku 180 mm

2,775.00 kr

Santoku översätts från japanska till; ”tre dygder” eller ”tre fördelar” En Santoku är en riktig allkniv, för hackande och skärande oavsett om det är grönsaker, fisk eller kött. Kniven har i jämförelse med en kockkniv ”Gyoto” ett längre rakt parti i sin profil vilket gör den bättre att hacka med. En Santoku är dessutom ”oftast” högre än kockkniven vilket ger dig bättre frigång från underlaget. Det första som ögat ser är den klassiska spetsen på kniven, vilken är något mer trubbig än hos kockknivar.

Denna modell 180 mm

Zanmai Elite, Utility 150 mm

2,480.00 kr

Petty/utility är kortare och smalare knivar än t.ex. Santoku och Gyoto. Knivarna används främst då handen utgör skärbräda, d.v.s arbeten i luften. En ultility är lite längre än Petty, men olika tillverkare namnger lite olika. Knivarna är oumbärliga när det kommer till precisionsarbeten.

Denna modell 150 mm

Klassiska Zanmai Elite har fått en mörkare finish
och är mer populär än någonsin