Looft – Looftlighter

- det snabbaste sättet att tända grillen

Mötet mellan en damsugare och en brödrost
"The Looft story"

Vissa människor älskar att dansa eller spela baseboll på helgerna. Men inte Richard Looft, uppfinnaren av Looft Lighter. Richard, som ursprungligen kommer från den svenska skärgården, älskar friluftsliv, i synnerhet gillar han att visa upp sina grillfärdigheter för familj och vänner.

Så när en grillkatastrof uppstod på på hans dotters nionde födelsedag år 1997, tog det hårt på Richard.

Det var en vacker solig dag och Richard hade bjudit hem familj och vänner för att fira. Han hade med noggrannhet grillat en kyckling, men när det var dags att äta den saftiga fågeln, smakade det som om han använt tändvätska i marinaden. Han blev otroligt besviken och gjorde det alla andra också skulle göra – han kastade kycklingen i soporna och beställde pizza.

Så snart festen var över började han söka på internet efter en produkt som skulle göra att man inte behövde tändvätska. Och hittade verkligen ingenting. Richard visste att bränsle behövde två saker för att brinna, värme och syre, så han började experimentera. Utan en tanke på sin egen säkerhet hällde han kol i brödrosten och vände på luftflödet med sin gamla dammsugare — och voilà, så flög det gnistor på några sekunder. Han hade upptäckt det snabbaste och renaste sättet att tända kol på!

Några år, och mycket hårt arbete senare, stod Richard och blickade ut över Stockholms hamn med en container fylld med 5000 exemplar av sin uppfinning, redo att dela dem med världen.

Nu säljs Looft Lighter i över 30 länder, och tack vare det mycket varma luftflödet är den det mest effektiva, snabbaste, säkraste och renaste sättet att tända kol och trä på. 15 år senare har den fått topprecensioner, frekvent dykt upp i pressen och en ständigt växande bas av lojala Loofters. För eld ger den bästa kryddan till maten. Inte tändvätska.