Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary
Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary
Har ni också kanske en gammal trotjänare hemma som ni vill återuppliva? Det mesta går faktiskt att reparera och restaurera till nyskick, ja vi kan till och med återskapa damaskusmönster i din gamla kniv.
Vi har äntligen byggt ut vår verkstad till en riktigt bra knivverkstad. Nu har vi möjlighet att göra det mesta när det kommer till renovering av knivar. I knivverkstaden kommer ni att kunna få det mesta gjort med era knivar. Vi kommer att hjälpa er på bästa sätt, allt enligt JKC manér.
Kundtrygghet
Japanese Knife Company har arbetat med knivar sedan 1998 och i Stockholms butiken bär Pigge Hall, som andra västerlänning, diplom i traditionell knivslipning. Varje onsdag arrangerar vi slipskola för alla som vill lära sig konsten. Läroplanen är skriven av Pigge Hall. Pigge har även skrivit boken ”The Black Ships” och anlitats av TV4 som knivexpert i TV4 morgon vi flera tillfällen.
Även om nästan allt kan göras i renoveringssyfte finns det en gräns i vad man skall lägga ned i pengar. Vi kommer därför alltid ge er ett pris innan vi startar arbetet och dessutom ge er en rekommendation på om vi tycker just er kniv är värt detta.
De 5 bilderna nedan är på en och samma kniv! Rättare sagt, det är ett jobb, från ett vad vi kallar knivämne. Bladet är färdig smidet men ingen grinding eller slipning har skett. Detta blad är från ingen annan än mäster smeden Itsuo Doi från Sakai i japan. Vi tog med oss några blad hem i detta skick för att vidareutbilda vår personal. Joachim har färdigställt detta till en otroligt vacker och vass kniv. Jocke har gjort detta helt för hand och endast använt whetstones för att ta fram detta resultat.
Vad sa då smeden?
Doi-san, samt hans team var mäkta imponerade av detta resultat, och det är vi med.
Vår egen knivexpert Pigge Hall gästar morgon TV i Nyhetsmorgon på TV4.
Läs mer…
Vi fick besök och frågor från Aftonbladets egen knivgeek, Jon Hansson.
”Samurajer, specialstål och stjärnkockar. Det är mycket surr kring köksknivar. En vill ha-pryl i klass med Gucciväskor och Rolexklockor.
Det är också kökets mest misshandlade redskap. Experten Pigge Hall lär dig köpa och ta hand om din kniv…
Läs reportaget och kolla in filmen HÄR
Text: Jon Hansson
Foto: Magnus Sandberg.
“Japanese chefs believe our soul goes into our knives once we start using them. You wouldn’t put your soul in a dishwasher!”
— Masaharu Morimoto
Japanese Knife Company© 2016-2025
Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary