Japansk BBQ – Konro

Konro - det social sättet att ha BBQ

Konro – den sociala BBQ kvällen.
Måltiden och det sociala kring maten är alltid i fokus hos japanerna. Så självklart gäller detta även när det grillas. En Konro grill placeras på bordet och likt en fondue i en österrikisk alpby börjar gemytet.

Skär tunna skivor av det som skall grillas, ha goda smakgivande såser tillhands. Kött, grönt eller fisk, din fantasi sätter gränsen om det finns en sådan.

KOLLA IN ALLA GRILLAR

Hetast just nu

Vad är en Konro grill

En Konro är till för utomhus bruk och även om grillen inte blir het på utsidan så måste man vara försiktig. Grillen har ett galler som är lätt att lyfta bort för att fylla på med kol. Gallret kan även vara borta när ni grillar spett. Grillen har lufthål som reglerar brinn hastighet och värme. Briketter har längre brinntid så därför rekommenderas dessa. Givetvis finns det ”Äkta Japanskt” kol att köpa. Fördelen med den sistnämnda sorten är just brinntid och värme kapacitet, så det är för finsmakaren. Men när det kommer till smak, så är den ju som bekant just som baken och vanligt hederligt grillkol ger en bättre grill smak. Så det finns inga rätt eller fel bara olika egenskaper och resultat.

Recept och idéer

Snart kommer lite bra tipps och recept på denna sida. Som en start på detta kommer denna länk, till Jonas Cramby som skriver böcker, bl.a. har han givit ut två stycken om just Japan käk.

Yakitori