Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary
Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary
Utan bra personal fungerar inget företag. Varje dag möter ni våra stjärnor i butikerna, alla med olika specialområden men en gemensam nämnare; kärlek till kvalité och kund.
Din CV tar vi gärna emot klick
När ni besöker Götgatan butiken, ja då besöker ni Jocke!
Jocke har full koll på allt i butiken. Här har ni en Norrlänning som försvarat demokratin som FN soldat. Hans brinnande intresse för redskap lyser igenom hela honom och han delar gärna med sig av den kunskapen.
Jocke har vårt rekord i respons från kunder med 3 unika betyg från er, alla 5 stjärniga på google.
Jockes topp 5
Pulverstål alla dagar i veckan. Som gammal kock vill jag ha en kniv som håller skärpan länge och kräver minimalt underhåll.
Takamura Aka high speed – Endast i butik i begränsade upplagor.
Alltid mycket tunna blad som ger en unik skärupplevelse. SG 2 stål i 3 lager och västerländskt handtag. Vår mest prisvärda knivserie enligt mig.
Artisan Taper
SRS15 stål i ett mycket tunt blad som smalnar av mot spetts och egg. Traditionellt wa handtag. Min absoluta favorit
Finns även med västerländskt handtag Artisan Collection.
Tojiro R2
En riktig arbetshäst i köket. R2 pulverstål i 3 lager. Hög finish från pålitliga Tojiro.
JKC Muso
Ännu en pulverståls kniv i 3 lager SG 2. No nonsens kniv som gör det som skas i köket
Masakage Koishi Dålig tillgång
Även en die hard kock uppskattar en fantastisk kolstålskniv. Denna serie har allt, traditionellt handtag, kurouchi, och tsuchime finish.
Johan hittar ni på Upplandsgatan för det mesta. En relativt ny stjärna hos JKC. Johan håller slipkurserna på onsdagar och tar hand om er i butiken.
Madara jobbar extra på Götgatan och Upplandsgatan främst på helgerna men ni kan ha glädjen att möta henne andra dagar också. Saker som håller livet ut, det gillar hon mest! Så japanskt hantverk ligger henne nära om hjärtat.
Även Micaela jobbar extra i båda butikerna. Den som inte smittas av hennes skratt eller hennes ständiga följeslagare, den lilla frallan, som inte ligger still en sekund hen finns inte. Service sitter i hennes DNA kanske från all tid i besöksnäringen, en av våra fyra pärlor.
“Japanese chefs believe our soul goes into our knives once we start using them. You wouldn’t put your soul in a dishwasher!”
— Masaharu Morimoto
Japanese Knife Company© 2016-2025
Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary