Köpvillkor

Köpvillkor

KÖPVILLKOR
Allt på sidan är lagervaror och vi skickar din order direkt.
Vi samarbetar med DHL och normalt sätt levereras din vara inom tre vardagar efter att order inkommit.

Fraktkostnaden är 69 kr vid order under 999:-
Order över 999:- är fraktfri inom Sverige.

MER OM KÖPVILLKOR
Orderbekräftelse/kvitto
När du genomfört ditt köp behandlas ordern vardagen efter och en bekräftelse skickas till din mejl. Vid eventuellt restnoterad produkt meddelas du om leveranstid via mail eller telefon.

Får du ingen orderbekräftelse inom tre dagar  ber vi er kontakta oss, då det kan betyda att du skrivit in fel e-postadress. Tillsammans med din leverans får du även en följesedel.

Byten
Oanvänd produkt, prislapp och originalförpackningar skall returneras vid eventuellt byte.

Kostnaden för returfrakten står kunden för.
Kontakta oss på jkc@japaneseknifecompany.se vid eventuell reklamation.

 

Personuppgifter
Personuppgifter vi får in i samband med ett köp kommer ej att lämnas ut till tredje part. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med svenska personuppgiftslagen (PUL). Alla uppgifter är skyddade från externa intrång. Vill du som kund ändra, radera eller få ett utdrag av personuppgifterna så går det bra. Japanese Knife Company hanterar själv inga betalningar utan detta sköts av Payson och de uppfyller kraven för PCI-DSS.

Reklamation
Vi står för returfrakten vid en godkänd reklamation. Om varan ej längre finns i lager kontaktar vi dig för vidare hantering av ärendet. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.
Kontakta alltid jkc@japaneseknifecompany.se vid en reklamation så hjälper vi dig!

Leveranstid
Vi packar och skickar din order inom tre dagar som du gör beställningen. Själva leveransen tar i 95% av fallen bara en dag.

Övrigt
Vi följer konsumentverkets regler för e-handel och returer. Man måste vara över 18 år för att handla av oss. Alla priser är inkl. Moms. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, slutförsäljning samt att bilder inte alltid kan återge varornas exakta utseende och färg.

Frågor
Vi svarar på dina frågor inom 2 timmar på vardagar (under arbetstid).
Undrar ni över något kring byten, returer, återköp så kontakta oss på
jkc@japaneseknifecompany.se

Frågor besvaras 11:00-18.00 måndag-fredag.

ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER
I och med den nya dataskyddslagen, GDPR, som träder i kraft den 25 maj 2018 har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i vilket syfte vi sparar och använder kunddata. GDPR står för General Data Protection Regulation och ersätter den svenska personuppgiftslagen, PUL. För dig som kund innebär det att dina personuppgifter får ett ännu starkare skydd och du får mer kontroll över hur dina personuppgifter används.

Vad vi sparar och varför
De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår sajt och handlar hos oss. Vi sparar information om vad du klickar på, vad du lägger i kundvagnen och vad du handlar.

När du lägger en order sparar vi namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, adress, kundnummer, leverans- och betalningsuppgifter samt organisationsnummer (gäller endast företag och organisationer). Handlar du som privatkund och önskar betala med faktura kräver vår betalpartner Payson att du även uppger ditt personnummer för att kunna bedöma din kreditvärdighet. När Payson godkänner din betalning får vi ditt personnummer av dem för att hålla reda på att du är du. Du kan givetvis också handla hos oss utan att uppge ditt personnummer.

För att kunna skicka information till dig om din order samt om du godkänt det, digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms, sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Vi strävar hela tiden efter att vara relevanta för dig som kund och vi gör därför en analys på segments- och individnivå baserad på ålder och demografi samt köp- och klickhistorik. Analysen ligger sedan till grund för vilka produkter vi köper in, vilka kampanjer och erbjudanden vi tar fram, vilken digital kommunikation du nås av och hur vi riktar vår externa annonsering.

Så länge sparar vi personuppgifter
Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter tidigare än så eller vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet.

Information om hur du och andra besökare navigerar på vår sajt och hittar till oss samlar vi in via Google Analytics och Google Search Console, den datan sparas sedan i 26 månader.

Så skyddar vi dina personuppgifter
När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av oss på Japanese Knife Company utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan. Vi arbetar även på daglig basis med att se till att både vi och våra system är i fas med aktuell säkerhetsstandard.

Det är ytterst sällsynt men om ett dataintrång skulle inträffa har vi tydliga och konkret utarbetade rutiner för hur vi hanterar dessa för att minimal skada ska ske. Du som kund kan också vara lugn med att om något skulle inträffa kommer du självklart att bli informerad.

Dina rättigheter
Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Du når oss på jkc@japaneseknifecompany.se alternativt 08 – 663 30 09.