Knivskola

Att besöka Japanese Knife Company är lite av en start i en knivskola. Vi har sedan starten sagt att alltid dela med oss av vår kunskap och det gör vi varje dag. Att hålla inne på kunskap är ett gissel som vi motsäger oss. Vi går gärna på djupet i vår knivskola och kan arrangera kurser i hantering och skötsel, material och smiden m.m.

Varje onsdag sedan 2015 har vi haft slipskola och det fortsätter vi med. I december 2020 hade vi passerat 2000 elever som valt att lära sig att slipa på whetstone.

Barndoms kamraterna Pigge Hall & Niklas Ekelund står bakom den svenska JKC butiken, detta ­tillsammans med Jay Patel som grundade det första ­Japanese Knife Company i London redan 1998. Nu finns det butiker i UK, Paris och Sverige. Tre finns i London, två i Paris samt två i Stockholm. Företaget bygger på kunskap och förmedlande av ­denna är vår kärnaffär. Samtliga involverade i ett JKC har djup special kunskap inom knivar. T.ex. är Pigge Hall certifierad knivslipare, en certifiering han fick 2012 i Seki City, detta som andra västerlänning.

Kurstillfällen:

För aktuella tider, se respektive kurs under rubriken ”Utbildning”.

Slipskolan, Steg II körs efter önskemål som privatlektion, men kan förekomma i kalendern, så håll koll där.

Bokning och frågor om event – Vänligen maila ditt önskemål till: jkc@client.wonagency.se
Ni kan även ringa 08-663 30 09.

Har ni ett förslag på kurs till vår kurskatalog? Maila det vi är öppna för nya idéer.

knivskola i nyhetsmorgon

Knivguide

Att välja en kniv idag kan vara extremt svårt. Utbudet på marknaden har exploderat och många vill dela på kakan. Dessutom finns det importörer som får dig att tro att du köpt en Japansk kniv fast du faktisk köpt något helt annat. Helt enkelt det kan vara riktigt svårt. Hos Japanese Knife Company finns det hela 86 serier av knivar och alla är Japanska och ”Made in japan” Om du inte hittar en kniv som passar dig hos oss så är våra råd alltid gratis. För att göra det ännu enklare har vi även en knivguide som lyfter saker värda att tänka på vid dit köp. Vår knivguide är märkesoberoende och finns uppdelad i olika kapitel.

Knivguide

  • Knivguide, Priskategorier
  • Knivguide, Smidestekniker
  • Knivguide, Materialval
  • Knivguide, Knivmodeller
  • Knivguide, Skötsel
pigge hall

Vår egen knivexpert Pigge Hall gästar morgon TV i Nyhetsmorgon på TV4.
Läs mer…

Aftonbladet besöker JKC

Vi fick besök och frågor från Aftonbladets egen knivgeek, Jon Hansson.

”Samurajer, specialstål och stjärnkockar. Det är mycket surr kring köksknivar. En vill ha-pryl i klass med Gucciväskor och Rolexklockor.

Det är också kökets mest misshandlade redskap. Experten Pigge Hall lär dig köpa och ta hand om din kniv…

Läs reportaget och kolla in filmen HÄR

Text: Jon Hansson
Foto: Magnus Sandberg.

Pigge Hall, Japanese Knife Company

Pigge Hall förbereder sin slipstation för att visa Jon och Magnus, från Aftonbladet, hur man använder en whetstone.