Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary
Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary
Del I, Prissegmenterat
Del II, Smidestekniker
Del III, Knivmaterial
Del IV, Kockknivar
Del V, Skötsel & Underhåll
Kosvärd är den ordagranna översättningen av Gyoto. Denna kniv är vad kockar refererar till kockkniv. Det är en allsidig kniv med bladlängder från 18 cm och uppåt. Signum för denna kniv är höjd i bladet och en lätt svängd profil. En av alla kockknivar visas i bild på botten av sidan.
En japansk variant på ”kockkniv” är Santoku. En fantastisk knivmodell, anpassad till allsidighet. På samma sätt som Gyoto har den höjd för hackande. Santokun har dock ett rakt parti – i sin profil – innan den svänger upp mot spetsen. Detta gör kniven underbar att hacka med.
Det tydliga profilen hos en Nakiri går inte att ta miste på. Med sitt raka blad träffar en Nakiri en stor del av underlaget vid ett och samma tillfälle. Detta gör kniven nästan oslagbar att hacka med.
Ett långt blad är förutsättning för ett långt skär, något man behöver vid tranchering. Ett smalt blad släpper lätt från råvaran du skär. Vi har nu beskrivit Sujihiki som är det japanska namnet för trancheringskniv eller förskärare. Söndagsstek, laxen eller julskinkan är bara några exempel på råvaror som denna modell hanterar med glädje.
Att jobba med bra redskap är något helt annat, det tar bort irritation och skänker glädje till arbetet.
Kökskniven är ett redskap det flesta av oss använder varje dag, så se till att det ger dig den glädje du förtjänar.
Med vassa hälsningar
Pigge & Niklas
Del I, Prissegmenterat
Del II, Smidestekniker
Del III, Knivmaterial
Del IV, Kockknivar
Del V, Skötsel & Underhåll
“Japanese chefs believe our soul goes into our knives once we start using them. You wouldn’t put your soul in a dishwasher!”
— Masaharu Morimoto
Japanese Knife Company© 2016-2025
Ajikiri är en liten kniv för allroundsysslor likt en utility men lite högre kropp.
Kinesisk allkniv, grönsaks hack.
Deba är en klassisk kniv i Japanese style.
En smidd warikome kniv. Ett mycket tätt blad med extremt tät molekylstruktur.
63 lager i mattsvart finish och super Gold stål i kärnan
Från Kiya, Tokyo sedan 1792
Knivar sedan 1792
Price Fighter i Aogami Super!
Prisvärt från Satake Cutlary