Yoshikawa

Värmebehandlade kolstålspannor

100% japansk kvalitet

De flesta kolstålspannor kan och kommer att rosta. Pannorna från Yoshikawa gör det inte.

Dessa pannor har fått en extra värmebehandling vid mycket hög temperatur. Detta ger pannorna fantastiska egenskaper. Oxidationsskiktet som bildas vid denna behandling tränger in i stålet på djupet och ger dig en panna nästan outslitlig. I skiktet bildas porer som hindrar att du bränner eller att mat fastnar i pannan. Yoshikawa är välrenommerade i Japan och används av yrkeskåren i alla skikt. Cook-pal från Yoshikawa är en hundraprocentig japansk kvalitetsprodukt, som vi varmt rekommenderar.

Vi rekommenderar att ni bränner in pannan.

För att pannan skall prestera bäst är det bra att bränna in pannan. När man bränner in en kolstålspanna skapar man ett skikt som hindrar maten från att fasta i pannan. Följ nedan anvisning om hur man gör detta och vi garanterar att ni har en panna för livet som ni kommer glädjas av vid spisen.

En kolstålspanna skall alltid oljas in med jämna mellanrum och aldrig diskas i maskin.

Egenskaper hos Cook-pals extra värmebehandling.

När stålet utsätts för den extra värmebehandlingen bildas ett oxidskikt som är fem gånger så starkt som vanligt stål. Skiktet bildas över hela pannan och penetrerar djupt in i stålet. Detta ger en yta som inte skadas av metallredskap.

Bränna in pannan:

  1. Smörj in pannan med ett tunt skikt rapsolja eller liknande.
  2. Sätt pannan på en platta med medium värme.
  3. Pannan kommer att bli varm och det ryker när olja bränns. När röken avtar sköljer ni ur pannan i varmt vatten. Upprepa detta 2-3 ggr.
  4. Smörj in pannan igen och addera ett lager av finsalt i hela pannan, upprepa urbränningen igen. När saltet karameliserats sköljer ni åter igen ur pannan och torkar den torr.

Nu är pannan klar. Denna process kan upprepas i framtiden om ni känner att nonstick effekten avtar.

Tamagoyaki

Det ser så lätt ut när en kunnig kock gör Tamagoyaki, till och med med ätpinnar. Man får öva på detta innan man helt bemästrar tekniken. En av de saker som avgör om du lyckas eller inte är ditt tålamod men främst din panna. En panna som värmer ojämt, bränner eller fäster maten, kan ni glömma. Här gäller det att ha bra saker. Att dessa pannor klarar av jobbet är det ultimata beviset på deras kvalitet.

Här får ni ett recept:

  • 4 ägg
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk mirin
  • 1 msk socker
  • En nypa salt
  • Matlagningsolja

Börja med att vispa äggen i en skål, antingen med en gaffel eller med ätpinnar, om du är en expert på att använda ätpinnar.

Tillsätt en matsked sojasås, mirin och socker, samt en nypa salt.

Hetta upp lite matlagningsolja i en stekpanna på medelhög värme. Se till att du har hushållspapper till hands för att kunna olja pannan på nytt under tillagningen.

Nu är det dags att hälla lite av äggsmeten i den uppvärmda pannan. När smeten har tillagats en aning (ovansidan bör fortfarande vara lös) kan du föra över smeten till ena sidan av pannan.

Tillsätt lite mer olja med hjälp av hushållspappret och häll i lite mer äggsmet i pannan. Vänta precis som innan tills smeten tillagats en aning, utan att ytan stelnar. Sedan rullar du den första smeten du hällde i pannan över den nya smeten, så att det bildas en liten äggrulle.

Fortsätt tillsätta små mängder äggsmet medan du oljar pannan på nytt mellan varje lager. Allt eftersom kommer äggrullen att bli större och enklare att rulla ihop. Fortsätt proceduren tills äggsmeten tar slut.

Din tamagoyaki är nu klar. Flytta den från stekpannan och vänta tills den har kallnat innan du skivar den med en vass kniv.