Böcker
Böcker och skrifter vi gillar, handplockat av oss själva.
Filtrera efter pris
Produktkategorier
- Diverse
- Fällknivar
- Knivar
- Knivserier
- Artisan Collection
- Artisan Taper
- Athro
- AUS10 45
- Diverse knivar
- Genbu
- Glestain
- Gold Kitano
- Hachi
- Hanaki
- Hatsukokoro Blue 2
- Hokiyama
- Hokiyama Tsuchime
- JKC - egna serier
- JKC 35 Tamahagane
- JKC Aogami
- JKC AUS 10
- JKC Blue 2
- JKC Hammer Collection
- JKC High Carbon
- Kida Damaskus 63
- Kiwami 63
- Kiya - Izutsuki
- Kiya Nanbu
- Limited Edition
- Masakage
- Mcusta
- Mcusta Tomohiro
- Miki - Aogami Super
- Nashiji
- Nigara Hamono
- Nozomi
- Ryusen
- Ryusen Hamono
- Sakon 17
- Shibata - Kotetsu
- Shikisai Miyako
- Shiro
- Shiro Series Japanese Style
- SLD 3 lyr
- Suisin Honyaki
- Suisin Special Inox
- Suisin Traditional
- Suncraft
- Suncraft - Sakamoto
- Suncraft - Shoici
- Suncraft Elegancia
- Suncraft Nippon
- Suncraft Senzo
- Suncraft Shinmatsu
- Suncraft Twisted
- Suncraft Yasuo Black
- Super Aogami traditional
- Surudoi
- Suzuki 33
- Suzuki 69
- Suzuki Black
- Takayuki Japanese Style
- Takeda
- Takeshi Saji
- Tojiro
- Tojiro - Japanese Style
- Tojiro Iron Clad
- Tojiro R2
- Tojiro VG10
- Urushi AS
- Yasohiso
- Yasuo black JKC edition
- Yoshi
- Yoshida
- Yoshida Aogami
- Yoshida ZDP189
- Zanmai Elite
- Zuiun 63
- Köttknivar
- Rea
- Redskap
- Saxar
- Skärbrädor
- Slipning
- Utbildning
Produkttaggar
aogami bunka clover cocktail cocktailkit cristel deba gyoto hand gjord kniv handslipning japanese knife company japanska knivar japanska knivar i stockholm knivar kniv förvaring knivgeek knivset knivslipning kniv väska kockkni kockkniv kolstål kökskniv mcusta petty pulverstål rostfri ryusen Saji santoku seki shirogami slipning slipservice slipskola sujihiki suncraft takefu tojiro urbanbar utility whetstone white steel yanagiba zanmai
Visar 1–12 av 13 resultat
Baka Kawaii – Ai Ventura
340 krKawaii betyder gullig på japanska, och det är precis vad bakverken i konditorn Ai Venturas nya bok är. Recepten är dock allt annat än barnsliga. Steg-för-steg lär du dig hur du med precision och rätt tekniker lyckas tillverka bakverk med väl avvägda smaker och fantastiska dekorationer.
From the forge to the Kitchen
380 kr25 års erfarenheter och kunskap samlat på 172 sidor med hård pärm.
En perfekt coffee table book. Med fem fantastiska recept.
Japansk Comfort food – Saori Ichihara
350 krVinnare i kategorin Etniska kokböcker i Årets Svenska Måltidslitteratur 2024
Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok
Japansk comfort food innefattar de allra godaste rätterna som tonkatsu, teriyaki, karaage, snabbramen och olika donburi – ris med topping. Mat som är enkel att laga hemma, med råvaror som är lätta att få tag på, och som funkar att laga vardag som helg.
Japanese Kitchen Knives
710 krJapanese Kitchen Knives
160 sidor med viktiga tekniker och förklaringar till den japanska kniven. Är det Katsuramuki du vill lära dig, kolla in sidan 26. Sedan är det bara att öva.
Japansk grillning
350 krJapansk grillning
Jag trodde jag hade koll på smakerna i Japan, men Jonas bok lärde mig massor som jag inte ens hört talas om. Pigge Hall
”Glöm villaträdgårdarnas maffiga statussymboler och de senaste åren allt större köttstycken. När du grillar japanskt är det enkla, portabla grillar som gäller. Så enkla att vem som helst kan tillaga en festmåltid.” Allt om Mat
Japansk Whisky – Daniel Bruce
340 kr”En kul mix av bland annat fakta, tips, besök hos destillerier och spännande drinkrecept.”
Expressen
Japanska bakverk
340 krJapanska bakverk förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt.
Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan några år bor i Stockholm, ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom på en inblick i den japanska tecermonin chado
Mukoita II
945 krMukoita II
Från ”The Japanese culinary academy” kommer denna bibel i skärteknik.
Del II hanterar frågor kring ”Seafood” grönsaker och fågel.
260 sidor
Nordisk Sushi – Frida Ronge
350 krFrida Ronge har varit kökschef på Råkultur i Stockholm, grundade VRÅ på Clarion Hotel Post i Göteborg och är sedan 2017 Culinary Director på TAK i Stockholm och Oslo. Hon har blivit utsedd till Årets Rising Star av White Guide, fått Karin Franssons mentorpris och var med i 2021 års Kockarnas kamp i TV4.
”Boken Nordisk sushi bjuder på inspirerande tips och medryckande recept.”
Allt om Vin
Ramen – Tove Nilsson
350 kr”Det här blir en klassiker!”
BTJ
Tove Nilsson har gett ut boken Ramen (2016) som haft stor framgång både internationellt och i Sverige. Samt Soda, lemonad och snacks (2014), Ägg – Recept & teknik (2014, reviderad utgåva 2022) och Thai hemma (2019). Förutom att vara kokboksförfattare arbetar hon som matstylist, är sen 15 år tv-kock i TV4 Nyhetsmorgon, medverkar i radio samt driver den uppskattade mat- och odlingspodden Jordkommissionen med kollegan Lotta Lundgren
Tokyo för foodisar
350 krTokyo fört foodisar
En guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Böcker och skrifter vi gillar, handplockat av oss själva.