Böcker

Böcker och skrifter vi gillar, handplockat av oss själva.

Produktkategorier

Produkttaggar

Visar 1–12 av 13 resultat

Baka Kawaii – Ai Ventura

340 kr

Kawaii betyder gullig på japanska, och det är precis vad bakverken i konditorn Ai Venturas nya bok är. Recepten är dock allt annat än barnsliga. Steg-för-steg lär du dig hur du med precision och rätt tekniker lyckas tillverka bakverk med väl avvägda smaker och fantastiska dekorationer.

From the forge to the Kitchen

380 kr

25 års erfarenheter och kunskap samlat på 172 sidor med hård pärm.
En perfekt coffee table book. Med fem fantastiska recept.

Japansk Comfort food – Saori Ichihara

350 kr

Vinnare i kategorin Etniska kokböcker i Årets Svenska Måltidslitteratur 2024 

Finalist till Cajsa Warg-priset Årets kokbok

Japansk comfort food innefattar de allra godaste rätterna som tonkatsu, teriyaki, karaage, snabbramen och olika donburi – ris med topping. Mat som är enkel att laga hemma, med råvaror som är lätta att få tag på, och som funkar att laga vardag som helg.

Japanese Kitchen Knives

710 kr

Japanese Kitchen Knives

160 sidor med viktiga tekniker och förklaringar till den japanska kniven. Är det Katsuramuki du vill lära dig, kolla in sidan 26. Sedan är det bara att öva.

Japansk grillning

350 kr

Japansk grillning

Jag trodde jag hade koll på smakerna i Japan, men Jonas bok lärde mig massor som jag inte ens hört talas om. Pigge Hall

”Glöm villaträdgårdarnas maffiga statussymboler och de senaste åren allt större köttstycken. När du grillar japanskt är det enkla, portabla grillar som gäller. Så enkla att vem som helst kan tillaga en festmåltid.” Allt om Mat

Japansk Whisky – Daniel Bruce

340 kr

”En kul mix av bland annat fakta, tips, besök hos destillerier och spännande drinkrecept.”
Expressen

Japanska bakverk

340 kr

Japanska bakverk förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt.

Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan några år bor i Stockholm, ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom på en inblick i den japanska tecermonin chado

Mukoita I

945 kr

Mukoita I

Från ”The Japanese culinary academy” kommer denna bibel i skärteknik.
Del I hanterar frågor kring Fisk
258 sidor

Mukoita II

945 kr

Mukoita II

Från ”The Japanese culinary academy” kommer denna bibel i skärteknik.
Del II hanterar frågor kring ”Seafood” grönsaker och fågel.
260 sidor

Nordisk Sushi – Frida Ronge

350 kr

Frida Ronge har varit kökschef på Råkultur i Stockholm, grundade VRÅ på Clarion Hotel Post i Göteborg och är sedan 2017 Culinary Director på TAK i Stockholm och Oslo. Hon har blivit utsedd till Årets Rising Star av White Guide, fått Karin Franssons mentorpris och var med i 2021 års Kockarnas kamp i TV4.

”Boken Nordisk sushi bjuder på inspirerande tips och medryckande recept.”
Allt om Vin

Ramen – Tove Nilsson

350 kr

”Det här blir en klassiker!”
BTJ

Tove Nilsson har gett ut boken Ramen (2016) som haft stor framgång både internationellt och i Sverige. Samt Soda, lemonad och snacks (2014), Ägg – Recept & teknik (2014, reviderad utgåva 2022) och Thai hemma (2019). Förutom att vara kokboksförfattare arbetar hon som matstylist, är sen 15 år tv-kock i TV4 Nyhetsmorgon, medverkar i radio samt driver den uppskattade mat- och odlingspodden Jordkommissionen med kollegan Lotta Lundgren

Tokyo för foodisar

350 kr

Tokyo fört foodisar
En guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.

Böcker och skrifter vi gillar, handplockat av oss själva.