SLIPSKOLA
Åtta år med slipskolan
Slipskolan har nu varit igång i 7 år plus. Vi har utbildat foodies och proffs i tusentals. Över 5000 personer har fått sina diplom stämplade och lärt sig konsten att slipa på whetstone hos Japanese Knife Company i Stockholm.
Gör denna skara sällskap och lär dig en 1000 årig tradition.
Välkomna
Japanese knife company's slipskola för whetstone
Slipskola, att slipa på en whetstone är en tusenårig kunskap som än idag slår allt annat slipande, och du gör det för hand helt själv. Vi arrangerar slipskola i denna teknik för proffs och glada foodies. På vår meritlista finns svenska och brittiska krogar och för att höja den svenska krogskaran nämner vi först: Grand Hotel, B.A.R. EAT, Gondolen, Tjoget, Nami och många fler. På andra sidan Nordsjön i UK har vi ett pågående utbildningsprogram med bl.a. Gordan Ramsay’s krogar och Matt Abé som är kökschef på RHR en av Gordons krogar.
Pris för steg I är 695:-/p
Varje Onsdag kl. 16:00 – 18:00. Eller privatklasser valfri dag.
Hela slipskolan: 6000:- då väljer ni dag själva och kan utnyttja 10 platser.
Läroplanen är utformat av Pigge Hall, den andra västerlänningen att bära diplom i traditionell slipning på whetstone. Niklas Ekelund och Pigge leder kurserna varje onsdag på Upplandsgatan 57. Jay Patel gäster med jämna mellanrum och håller kurser i bl.a. stållära, smide och knivteknik.
Efter slipskolan kan du slipa ett blad från helt slött till rakbladsskärpa.
Kurskatalogen finns numera bara på webb: HÄR