Knivskola i nyhetsmorgon TV4 - 5 juli

Knivskola i nyhetsmorgon. Japanese Knife Companys knivexpert Pigge Hall gästar TV4 under två måndagar. Den 5 Juli kommer det vara knivskola och den 12:e blir det slipskola i rutan hos TV4. I det första programmet kommer Pigge prata om knivar generellt och vad som skiljer en bra kniv från en mindre bra. Smidestekniker skall beskrivas och Pigge ger sin syn på vad man förvändas få om man ökar sin budget i knivköpet.

Tips för dig som skall köpa kniv:
Vi hjälper dig alltid i butiken när du inte riktigt vet vad du skall ha. Men om du inte kan komma in till oss så har vi gjort en överskådlig knivguide. I knivguiden kan du sortera på olika sätt. T.ex. prissegment eller smidesteknik. Knivmodell eller användningsområde. Lättast är att kolla in den direkt
KLICKA HÄR…

Slipskola i nyhetsmorgon TV4 - 12 juli

Den 12 juli gästar Pigge Hall återigen TV4. Denna gång skall det pratas slipning. Vad kan man göra själv, kan man kanske göra allt själv? Knivslipning är en ganska het potatis och det snackas mycket om detta inte minst i sociala medier. Vissa hävdar att man ibland ”måste” skicka iväg sina knivar på slipning. Pigge hävdar motsatsen. Han menar att man med lite kunskap och träning faktiskt fixar allt från grundslipning till underhåll på egen hand. Japanese Knife Company har sedan 2015 arrangerat slipskola men hans läroplan som underlag. över 2000 elever har gått igenom denna kurs. Den ingår dessutom i läroplanen hos internationella restaurangskolan i Stockholm.

Vill du lära dig slipa?
Vi arrangerar slipskola varje onsdag, så anmäl dig redan nu. Hitta en tid i bokningskalendern med ett enkelt KLICK HÄR

slipskola i TV4