En ny Limited Edition!

"Seiryu" the Blue Dragon

Endast 50 st av dessa lyxiga boxset har producerats av Mcusta Zanmai i Seki Japan.

”Seiryu” den blå draken, är väktaren av väderstrecket öst – en av Shijin – taoismens fyra mytologiska varelser och representerar träelementet och vårsäsongen. Den blå draken har även starka kopplingar till Feng Shui och astrologi.

De tidigare två uppsättningarna Suzaku (Red Phoenix) och Byakko (White Tiger) är slutsålda globalt, men denna begränsade upplaga 2022 är utan tvekan den bästa hittills, så missa inte detta unika tillfälle till detta knivset i begränsad upplaga. Perfektion av Mcusta Zanmai.

– ”Blue Scale” handtag är noggrant tillverkade av slitstarkt harts.
– ”Dragon Scale” sanmai-konstruktion i rostfritt stål.
– Mosaikstift, metallstöd och gavel ger den lyxiga känslan.
– ZDP-189 stålkärna med extrem förmåga att bibehålla skärpa.
Bladen är tunna bakom eggen med en överlägsen skärupplevelse. Unikt förvaringsfodral som representerar en gammal japansk paulownia-kista. Varje set är stämplat med ett unikt nummer / 50.

Tillgänglig för visning och köp på Upplandsgatan 57 i Stockholm.

Om Mcusta Zanmai
Ledordet för MCUSTA Zanmai är ”Always Innovate” och under tredje generationens president Tomo Hasegawa fortsätter innovationen. Mcusta Zanmai är känd som en av de mest avancerade knivverkstäderna i Japan idag. Deras knivar är laserskurna, CNC-frästa till perfektion och sedan monterade och slipade till en avundsvärd egg.

Tomo Hasegawa berättar för oss att Blue Dragon Limited Edition är toppen av deras knivtillverkningsförmåga och de allra bästa knivarna som någonsin lämnat MCUSTA-verkstaden.

Notera: Hartshandtag är inte perfekt värmebeständiga, så håll dig borta från en het spis.

Knivmodellerna i setet:
Gyoto 210 mm
Petty 150 mm
Santoku 180 mm
Kiretsuke 230 mm

Hårdhet HRC 64-65
Kärnstål: ZDP189
50/50 slipad egg

Slutsåld, world wide

Suzaku Rainbow Damascus

Så kom det då, äntligen till oss och som vi har väntat! För snart två år sedan såg vi det för första gången och givetvis beställde vi ett av de femtio tillverkade boxarna.

Detta set är en nummerserie till 50, vi har nummer 43. Ytterligare några set finns hos oss i JKC men bara ett i Sverige. Knivarna är individuellt numrerade med samma nummer; 43. Lådan i cederträ bär även den nummer 43/50.

Knivarna är extremt tunna, vi har själva aldrig sett något liknande. Mönstringen skimmrar likt en regnbåge och där av nämnet såklart.

Namn: Suzaku Rainbow Set Limited Edition
Tillverkare: Zanmai
Kärnstål: Aogami Nr 2
Damaskus: SUS410 & Coppar

Legering: Carbon 1.05-1.15%, Chromium 0.20-0.50%, Tungsten: 1.00-1.5 %, Manganese 0.2-0.3% & Silicon 0.1-0.20%, Phosphorus 0.025, Sulphur: 0.004

Handtag: Acryl med mosaik nit.
Modeller: 150 mm Utility, 180 mm Santoku, 210 Gyoto & 230 mm kiritsuke

Visas

Detta set finns i JKC butiken på Upplandsgatan 57.

Pris: 65.000:-

Suzaku Rainbow Set Limited Edition

Andra begränsade utgåvor

Limited Edition
Samlar utgåva i nr utförande.

japanska-knivar_anders-tegner_kockkniv   japanska-knivar_carl-ishizaki_kockkniv_img_5923-copy   japanska-knivar_kurt-ericsson_usubaimg_5942-copy

kockkniv_andreas-askling_atsix_chef_gyoto_img_5979-copy   japansk-kniv_mange-schmidt_limited-edition_japanese-knife-company_img_6065   limited edition

Vi har glädjen att presentera en mindre ”Limited Edition” & unik upplaga av handtag i Azobe wood. Handtagen kan fås på vilken som helst av våra knivar, med tang, alternativt ersätta ett på din favoritkniv. Japanese Knife Company producerar dessa handtag i samarbete med en svensk handtagsmakare. Materialet kommer från en båt och dess däckläggning. Det kommer endast produceras 15 st handtag i detta utförande och varje handtag är helt handgjort.

Dessa handtag har tillverkats i gammal däckläggning, till en båt och finns endast i numrerad och begränsad upplag. Varje handtag har sitt unika nr. Träsorten är ofta kallad ”Red Ironwood”, Azobe wood eller Bongossi är andra namn på samma träsort. Det är ett extremt hårt träslag, mycket kompakt och svår arbetat till fördelen mycket tåligt. Träsorten skimrar i en röd nyans och porerna innehåller ljusa mineraler som ger liv i utseendet.

 

Handtagen är utsmyckade med silverdetaljer samt en ring i buffelhorn. Bakstycket är i silver, kniven levereras med nr certifikat  1 – 15.
Japanese Knife Company producerar dessa handtag i samarbete med en svensk handtagsmakare, Bo Herman Blumenthal.

 

Pris för handtag och montering, exklusive kniv: 2500:-

 

Teckna dig på väntelista:
jkc@client.wonagency.se
Ämnesraden: SHAFT
Namn och telefon behöver vi.

japanska-knivar_kockkniv_usuba_yanagib_img_5791   japanska-knivar_handtag_usuba_yanagib_img_5798